DOCUMENTATION VISITS / TRAINING SESSIONS in Brussels

Technical Partners:


 

The Lobby Office of the CEFTAC Platform, with the technical assistance of the consulting companies PHAETON GALA (Bucharest) and FALLING APPLES (Brussels), organise documentation visits / training sessions to the European Institutions in Brussels, starting with the month of December 2005.

 

 

Misiune Oficiala de Documentare, Training si Lobby la Institutiile Uniunii Europene de la Bruxelles,

in cadrul proiectului coordonat de Platforma CEFTAC, organizata in colaborare cu

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara si cu sprijnul

Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie

 

Comunicat de presa

 

Casa Europei “EUROLINK” in cooperare cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara si cu sprijinul Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, organizeaza in perioada 23-27 iunie 2006 o noua Misiune de documentare, training si lobby la institutiile Uniunii Europene din Bruxelles, prin intermediul carora reprezentantii mediului de afaceri, ai asociatiilor profesionale-patronale si din cadrul autoritatilor publice centrale-locale pot reusi sa inteleaga la fata locului: ce este si cum functioneaza Uniunea Europeana; care sunt si cum pot fi optim accesate programele de finantare europene, in special cele cu Fonduri Structurale si de Coeziune; procesul de luare a deciziilor economice si sociale ale UE si metodele de influentare a acestora in favoarea Grupurilor de Interese Economice (GIE) din Romania.

 

Un accent deosebit in timpul misiunii este pus pe criteriile de eligibilitate, identificarea si formarea consortiilor de parteneri europeni pentru accesarea programelor cu participare transfrontaliera/ internationala, negociere pentru stabilirea unor parteneriate de afaceri, modalitatile practice de contractare/subcontractare de asistenta tehnica de care beneficiaza sau vor beneficia autoritatile si companiile romanesti. Programul include, de asemenea, vizitarea unor obiective turistice din Bruxelles si imprejurimi.

 

Acest proiect este coordonat de Platforma CEFTAC, cu asistenta tehnica din partea partenerilor de consultanta: PHAETON GALA - PR & Lobby Consulting (Bucuresti) si Falling Apples - EU Strategy & Consulting (Bruxelles). 

 

Companiile si organizatiile interesate pot obtine informatii suplimentare asupra programului, a contributiei de participare si se pot inscrie (strict in limita locurilor disponibile), pana cel tarziu in data de 12 iunie 2006, la tel./fax: 230.49.97; e-mail: ceftac@houseofeurope.ro.

 

Detalii tehnice

 

Costurile prevazute ale programului prevazut includ:

a.    transport aerian si local;

b.    cazare (loc in camera dubla) la hotel trei stele;

c.    programul de formare si vizite;

d.    materialele de training;

e.    inchirierea salilor de reuniune;

f.     onorariile lectorilor;

g.    mic dejun si dejun pentru cele 4 zile de program;

h.    participare la cocktailurile si receptii (cf. intalnirilor agreeate);

i.     ghidaj si traducator propriu.

Participarea la programele de seara si la la excursia din program este optionala. Costul revine participantilor, iar rezervarea locului pentru programul de duminica trebuie facuta in avans.

Pentru persoanele care doresc cazare in single, se va achita o diferenta de plata.

 

Costul  pentru participare/persoana este de 1485 euro (nu se percepe TVA suplimentar la acest tarif). Inscrierea participantilor se face in limita locurilor disponibile, cf. principiului "primul venit-primul servit".   

 

Termen de inscriere: 12 iunie 2006.

 

Modalitatea de inscriere

 

Pentru rezervarea locului este necesar sa solicitati inscrierea completand datele din Formularul de Inscriere (doc. Word) si, in baza primirii facturii pro-forma, sa faceti cel putin avansul de plata a sumei de 350 Euro (pana cel tarziu in data de 9 iunie a.c.).

 

Precizam ca aceasta suma este nerambursabila in cazul renuntarii de participare a persoanei inscrise. Locul ramane valabil pentru un alt reprezentant al companiei/ organizatiei si este necesar sa comunicati numele persoanei inscrise cu cel putin 72 de ore in avans (pentru operarea rezervarii nominale).

 

Restul contributiei trebuie achitat pana in data de 16 iunie 2006, moment in care inscrierea si rezervarea locului sunt confirmate.

 

Program preliminar

 

Agenda sesiunii cuprinde, printre altele:

I. Prezentari, expuneri si discutii  la sediile DG Regio, DG Environment, DG Internal Market, DG Research, DG Enterprise, DG Enlargement ale Comisiei Europene;

II. Intalniri si networking pentru stabilire de parteneriate la reprezentanta Landului Bavaria pe langa Uniunea Europeana si la reprezentanta regiunilor din Centrul Italiei. 

III. Vizite de informare la Parlamentul European si  Info Regio.

IV. Intalnire cu companii de consultanta specializate in gestionarea programelor europene

V. Program cultural recreativ - cumparaturi, participare la Spectacolul regal din Place des Palais, sambata, 24 iunie, orele 18:00, in cadrul "Fete de la musique".   

 

 


Past event:

The detailed program of the session deployed in December 2005 is available in English here.

For the latest press statement regarding the deployment of this session, click here. (Romanian version)

 


home | site map | links | contacts                                                                                                                         
 
Copyright © 2005 EUROLINK - House of Europe. All rights reserved