Când vine vorba de depunere de fonduri, este important ca publicul să fie asigurat că banii acestuia sunt în siguranţă. Fie că vorbim de gaming, trading, sau chiar şi shopping online, consumatorul trebuie să ştie că banii acestuia nu vor dispărea peste noapte – şi că posibilele câştiguri îi vor fi virate în cont. Astfel, fiecare ţară are legi specifice vis-a-vis de acastă zonă. Pentru ca un cazino să poată opera într-o anumită ţară, acesta trebuie să urmeze acele legi pentru a primi licenţa de operare şi pentru a nu risca acţiuni în justiţie.

Legi în Statele Unite

Când vine vorba de cazinouri, în special, legile sunt foarte complexe – unele zone interzicând cazinourile online complet. Poate părea surprinzător, însă în Statele Unite, spre exemplu, lucrurile sunt mult mai complicate, deoarece fiecare din cele 50 de state are legi diferite, iar cazinourile online nu au dreptul să aibă sediu în Statele Unite.

În plus, în 2006, o lege americană a fost creată și interzice băncilor să proceseze tranzacţii între jucător şi cazinoul online. Practic, jucătorii nu pot depune bani într-un cont de cazino. Pentru jucătorii din Romania este foarte simplu să profite de un Bonus Unibet şi să-şi deschidă un cont în câteva minute, însă americanii au o situaţie mult mai dificilă. Totuşi, din pricina faptului că acea lege trecută în 2006 e relativ greu de aplicat, jocurile de noroc au devenit o zonă gri.

Restul Lumii

Pentru a asigura faptul că aceste cazinouri online operează în parametrii legali, anumite organe de verificare au fost înfiinţate. Unul dintre acestea este eCOGRA, bazat în Marea Britanie. eCOGRA verifică dacă un cazino operează în parametrii normali şi dacă totul este în regulă atunci cazinoul va primii un „stamp of approval” – adică o „ştampilă” care indică faptul că sunt o afacere serioasă. Aceste aprobări din partea instituţiilor precum eCOGRA sunt foarte importante, deoarece cazinoul va putea arăta jucătorilor că sunt o instituţie legitimă. Procesul de aprobare prin care un cazino trebuie să treacă este unul complex.

Motivul licenţelor

Licenţele nu sunt menite doar pentru a arăta jucătorilor că un cazino se află în legalitate, ci şi pentru a preveni abateri precum cele din trecut. La un moment dat, internetul fiind un mediu nou, multe ţări nu aveau legislaţie corespunzătoare pentru a permite sau interzice jocurile online. Astfel, jucătorii îşi primeau câştigurile foarte greu sau deloc, şi comunicarea dintre cazino şi jucător era slabă. În plus, unii jucători se întrebau dacă nu cumva jocurile sunt aranjate astfel încât cazinoul să câştige – aceasta fiind o întrebare legitimă, având în vedere că nu exista nicio lege care să oprească astfel de practici.

Pe lângă licenţele necesare pentru a opera într-o anumită ţară, instituţiile precum eCOGRA se vor asigura că un cazino ia măsuri pentru: prevenirea conturilor făcute de minori, operarea corectă a soft-urilor, protecţia datelor jucătorilor, combaterea comportamentului fraudulos, asigurarea unui mediu solid, marketing responsabil, oferirea de servicii adecvate vis-à-vis de relaţiile cu clienţii.

Astfel, profituri au fost câştigate de pe urma jucătorilor. Totuşi, lucrurile s-a schimbat rapid, şi multe ţări au creat legi specifice, iar altele au interzis cazinourile şi jocurile de noroc complet. În ziua de azi, înainte de a-şi deschide un cont, este recomandat ca jucătorul să verifice dacă un cazino are aprobare unor instituţii de verificare precum eCOGRA. Totuşi, majoritatea cazinourilor populare sunt în legalitate.